🛒 راهنمای خرید هاردهای اینترنال و اکسترنال
اگر با مقوله هارد آشنایی ندارید، احتمالا اینطور فکر می کنید که هاردهای اینترنال و اکسترنال تفاوت های بسیاری دارند. قطعا اینطور نیست! اگر پوشش اکثر هاردهای اکسترنال را باز کنید متوجه خواهید شد که با یک هارد معمولی طرفید، تنها تفاوتهای موجود، HDD یا SSD بودن هارد، پورت ها و قاب محافظ است. البته این فلسفه وجودی و نیاز شما است که باعث میشود بین هاردهای اینترنال و اکسترنال تمایز قائل شوید.
📚 مشخصات خرید
از تعاریف که بگذریم باید به بحث خوب خرید بپردازیم. هنگام خرید هر چیزی، باید به جزییات آن توجه کرد. هرچند ممکن است این جزییات ساده باشند اما دلیل انتخاب و هدف شما از خرید را مشخص میکنند.
در بخش هارد چند مشخصه است که قیمت و ارزش خرید هر کالا را مشخص میکند.
📀 ظرفیت هارد
هرچه ظرفیت هارد بیشتر باشد، هارد سنگینتر و گرانتر خواهد بود. اما توجه داشته باشید که ظرفیت بیشتر با کمتر شدن سرعت خواندن و نوشتن همراه است.
💡 پیشنهاد میشود اگر حجم مورد نیاز شما ظرفیت بالایی دارد، از هاردهای با دور بیشتر استفاده کنید.
💿 سرعت هارد
سرعت چرخش دیسک هارد با واحد RPM ( Revolutions Per Minute ) شناخته میشود. هرچه سرعت گردش این دیسک بیشتر باشد، هارد با سرعت بیشتری اقدام به خواندن و نوشتن اطلاعات میکند ( این واژه برای هاردهای HDD کاربرد دارد و در هاردهای SSD به دلیل نبود دیسک گردان هارد، این واژه معنایی ندارد ).
💡 اگر قصد شما از خرید هارد آرشیو کردن است، بهتر است از هاردهای با ۵۴۰۰ RPM استفاده کنید و اگر برای نقل و انتقال اطلاعات استفاده میکنید بهتر است از هاردهای با ۷۲۰۰ RPM استفاده کنید.
✔ هارد SSD یا HDD؟
سرعت اطلاعات در هاردهای SSD چند برابر هاردهای HDD است و فضای کمتری نیز اشغال میکند. از طرفی چون فاقد قطعات الکترومکانیکی است، از عمر و امنیت بیشتری برخوردار است.
اما برای داشتن این ویژگیها باید مبلغ گزافتری بپردازید. به همین دلیل هاردهای SSD دارای ظرفیت کمتری میباشند.
💡 اگر قصد دارید از هاردهای HDD استفاده کنید ولی به امنیت اطلاعات و ازبینرفتن داده ها بر اثر ضربه یا هراتفاق دیگری فکر میکنید، بهتر است هاردهای HDD ضد ضربه یا ضد شوک استفاده کنید.